Samenwerking brengt Zeeuwse trainingsbureaus naar hoger plan

Fiona Pieters-de Regt helpt met haar bedrijf FPR Training al jarenlang ondernemers, leidinggevenden en medewerkers het beste uit zichzelf te halen. Ondernemen vindt ze heerlijk. Er is echter één ding dat ze miste uit haar tijd in loondienst. “Dat was de mogelijkheid om met collega’s te sparren en elkaar naar een hoger plan te brengen.” Daarom ging ze op zoek naar een samenwerkingspartner. Die vond ze in Polderdijk en Partners.

Dé klik
“Ik was al een tijdje op zoek en had al meerdere leuke gesprekken met trainers gehad. Toch had ik nog met niemand de echte klik gevonden”, legt Fiona uit. Tot ze Wilma Polderdijk van Polderdijk en Partners ontmoette. Het klikte meteen. “Ik had direct het gevoel alsof ik haar al jaren kende. Het voelde vertrouwd.” Polderdijk en Partners is een groep van freelance trainers en coaches. “Iedereen heeft zijn of haar specialisme en het is fijn om met hen te kunnen sparren. We bespreken onze programma’s en sparren over nieuwe ideeën. Behalve dat het leerzaam is, raak je ook door elkaar geïnspireerd. Het is heel fijn om dit zo te ervaren!”

Breder aanbod
De samenwerking heeft nog meer voordelen dan sparren en inspireren alleen. “Je hebt samen meer te bieden voor je klanten. Een breder aanbod aan specialismen bijvoorbeeld. Als je een opleidingsvraagstuk zelf niet in kunt vullen, dan is er binnen Polderdijk en Partners altijd wel iemand die dit wel kan. Bovendien kun je trainingen ook samen geven als de groepsgrootte en cursusinhoud daarom vraagt.”

Focus op trainen en coachen
Eén van de grootste voordelen voor Fiona hebben we nog niet eens genoemd. “Dat is dat ik nu veel meer bezig ben met trainen en coachen. Polderdijk en Partners is een gerenommeerd trainingsbureau met een groot netwerk. Wilma zorgt voor de gesprekken met opdrachtgevers, brengt een voorstel uit en verzorgt de planning en het lesmateriaal. Zo heb ik meer tijd voor wat ik het liefste doe. Trainen. Heerlijk!”

Ambitie
Aan ambitie geen tekort bij FPR Training en Polderdijk & Partners. “Samen bieden we trainingen, workshops en presentaties op het gebied van organisatie, ondernemerschap, klantgerichtheid, management en communicatie. Een heel breed spectrum, waarbij we voor iedere oplossingsvraag een geschikte trainer in huis hebben. Hiermee willen we graag hét trainingsbureau van Zeeland en hopelijk ook ver daarbuiten worden.”