Het is niet alleen maar zitten en luisteren

Het afgelopen jaar heb ik meerdere malen de training Timemanagement mogen verzorgen bij Witte-Boussen in Terneuzen. Heel erg leuk om dat voor deze enthousiaste groep mensen te mogen doen! HR-adviseur Veerle de Bruin vertelt over hoe zij én de werknemers de training hebben ervaren.

‘Op de werkvloer hoorde ik het al vaker voorbij waaien… het personeel was druk, druk en had weinig tijd. Ze misten de structuur. We hadden wel al eens gekeken naar de mogelijkheden om een training timemanagement te volgen, maar we kwamen al snel uit bij landelijke partijen. Hier ging onze voorkeur eigenlijk niet naar uit. Kort daarna nam Fiona toevallig contact met ons op. Ideaal!

Je krijgt niet het standaard verhaal

De samenwerking met Fiona verliep vanaf het eerste moment goed. Ze is altijd enthousiast en voorbereid. Daarbij komt ze uit de buurt en kent ze Witte-Boussen. Dat vind ik een voordeel, de landelijke partijen die we spraken hadden namelijk nog nooit van Witte-Boussen gehoord. Voorafgaand aan de training heeft Fiona met een aantal van onze medewerkers gesproken om er zo achter te komen waar precies de behoefte ligt. Ze verdiepte zich echt in ons bedrijf en paste haar training daarop aan. Bij Fiona krijg je niet het standaard verhaal.

Collega’s wilden zich alsnog aanmelden

Het volgen van de training was geen verplichting voor de medewerkers. Ze mochten meedoen als ze daar interesse in hadden. Van de ongeveer 65 medewerkers wilden er 45 meedoen aan de training! Ook waren er een aantal collega’s die zich in eerste instantie niet hadden opgegeven, maar die zich na de enthousiaste verhalen van collega’s alsnog aanmeldden. Vooral de afwisseling van uitleg, interactie en activiteiten werd erg gewaardeerd. Het is niet alleen maar zitten en luisteren.

Fiona luistert echt

Voorheen hebben we wel eens met andere trainers gewerkt, maar Fiona onderscheidt zich door haar persoonlijke manier van werken. Ze luistert echt naar de vragen die er spelen binnen het bedrijf en zorgt dat ze daar tijdens de training op terugkomt en antwoord op geeft. Daarnaast past ze haar voorbeelden aan op het bedrijf, datgene waar ze over praat leeft ook daadwerkelijk binnen het bedrijf. 

Waardevolle training

Wat leuk is, is dat ik af en toe termen voorbij hoor komen op de werkvloer die Fiona heeft geïntroduceerd tijdens haar training. Dit is voor mij een bevestiging dat het waardevol is geweest om de training te volgen. Collega’s geven zelf aan dat ze nu bewuster en meer gestructureerd werken. Ook hebben ze geleerd om vragen aan andere collega’s te clusteren en ze niet voor elke vraag te storen. En we hebben geleerd om op een efficiëntere manier onze mailboxen te beheren. 

Wat ik vooral zo fijn vind is dat ik weet wat ik aan Fiona heb. Ze is duidelijk in haar communicatie en komt afspraken altijd na. Op dit moment hebben we nog geen andere training gepland staan, maar als we die gaan volgen, dan is het zeker bij Fiona!’