‘Fiona doet wat ze zegt!’

Bij het ambitieuze bedrijf Vlaeynatie, dat sinds 2015 gevestigd is op de Axelse Vlakte, heb ik de afgelopen jaren de trainingen Timemanagement en Functioneringsgesprekken voeren mogen verzorgen. Heel leuk om dat voor deze gemotiveerde club mensen te doen. En net zo leuk zijn de één op één coachtrajecten die ik daar geef. HR-manager Silke Mons vertelt erover. 

‘In 2017 waren we op zoek naar iemand die bepaalde trainingen voor ons kon verzorgen,’ begint Silke. ‘Een collega die nog maar net bij ons werkte had via zijn vorige werkgever diverse trainingen gevolgd bij FPR Training en sprak hier heel positief over. Door deze aanbeveling hebben we contact opgenomen en een afspraak gemaakt met Fiona…

Behoefte aan trainingen

Dit gesprek verliep erg positief en inmiddels hebben we al aardig wat trainingen bij Fiona gevolgd. De eerste groepstraining heb ik zelf ook gevolgd, dit was de training Timemanagement. Deze training beviel me heel goed, waardoor ik hem ook aan andere collega’s heb aangeraden. Zij mochten zelf beslissen of ze deze training wilden volgen en hier bleek zeker behoefte aan te zijn. Daarna hebben we Fiona ingeschakeld voor de training Functioneringsgesprekken voeren voor onze leidinggevenden. Tijdens de functioneringsgesprekken, waar ik zelf ook bij zit, merk ik aan mijn collega’s dat ze de dingen die ze uit de training hebben opgepikt ook daadwerkelijk in de praktijk toepassen. Dat is leuk om te zien!

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Wat ik positief aan Fiona vind, is dat ze alles tot in de puntjes voorbereid. Ik ben nooit vergeten wat ze tijdens een van haar trainingen zei: Je moet doen zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Dat zie ik echt als haar lijfspreuk. Als ze zegt dat ze om 15.00 uur belt, dan belt ze om 15.00 uur. Ze is van nature heel perfectionistisch en volgt alles goed op. Dat komt ook tot uiting in haar trainingen. Wat ook fijn is tijdens de trainingen, is dat er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk is. Dit maakt het vaak net wat duidelijker. En daarnaast heeft Fiona gewoon een heel aangename manier van spreken en van informatie overdragen, met goede intonatie én articulatie.

Investeren in personeel

Binnen Vlaeynatie willen we investeren in ons personeel. We kijken wat ze nodig hebben om hun job nog beter uit te kunnen voeren en waar we aan kunnen werken. Dit doen we onder andere door middel van één op één coachtrajecten. Deze trajecten zijn een stuk intensiever en duren ook langer, gemiddeld 6 à 7 sessies van anderhalf uur. De sessies worden afgestemd op de situatie van de betreffende persoon. Tot nu toe zijn de reacties van collega’s hier altijd positief op geweest! Toen ik onlangs een traject aan een medewerker voorlegde werd diegene heel enthousiast en blij met de mogelijkheid die werd geboden. Daar doe je het voor, gemotiveerde en enthousiaste medewerkers.

Enthousiast én persoonlijk

We werken ook wel eens samen met een andere trainer. Samen met Fiona zijn zij onze vaste aanspreekpunten voor trainingen. Afhankelijk van om welke training het gaat, kijken we welke trainer dat voor ons kan verzorgen. Dat beslissen we met name op de inhoud van de training. Wat past het beste bij wat we nodig hebben? Wat Fiona typeert is haar enthousiasme en persoonlijke aanpak. Ze luistert naar wat er nodig is en kijkt hoe ze het kan regelen, want haar trainingen zijn op maat gemaakt. Van één bepaalde training wist ik niet zeker of Fiona hem voor ons kon verzorgen, maar toen ik het vroeg was ze direct enthousiast om het te doen. Dat is prettig en biedt mogelijkheden!’