Stilstaan, terugblikken en vervolgens vooruit!

Vorig jaar richtte Tommy van Overmeeren het makelaarskantoor UM Zeeland op. Samen met zijn drie medewerkers doet hij er alles aan om de wensen van zijn klanten te laten uitkomen. Om dit optimaal te kunnen doen, viel er nog een efficiëntieslag te behalen binnen het team. Daar werd FPR Training voor ingeschakeld!
 

‘Bij UM Zeeland werken we met een enorm gemotiveerd, maar ook jong team,’ begint Tommy. ‘We werken nu ongeveer een half jaar samen en merkten dat er nog een efficiëntieslag te behalen viel op het gebied van communicatie. Dit komt met name door het grote verschil in ervarenheid. Om iedereen goed met elkaar samen te laten werken vond ik het nodig om een teamtraining te volgen.

Een trainer die aansluit bij het team

Ik wilde graag een trainer uit de buurt, die de plaatselijke omstandigheden kent en die aansluit bij ons kleine team. Ik investeer liever in een goede partij uit de buurt, waar je vooraf of achteraf nog wat aan kunt vragen, dan in de grootste of goedkoopste partij. De keuze was dus snel gemaakt, Fiona van FPR Training! Met Fiona schakelt het ook gewoon heel makkelijk, ze is direct enthousiast en gaat voor de persoonlijke aanpak. Dit maakt het specifiek en daar hecht ik veel waarde aan. En buiten dat gun ik lokale ondernemers ook graag wat.

Perfect op maat

De training die we hebben gevolgd was een interne bedrijfstraining op het gebied van communicatie en samenwerking. Fiona heeft zich in het voortraject heel erg verdiept in ons bedrijf. Zo heeft ze vooraf met twee van ons gesproken, gevraagd naar onze wensen en gevraagd waar ze ons bij kon helpen. Dit heeft ze vervolgens helemaal uitgekristalliseerd, hierdoor was de training perfect op maat. Ze heeft als buitenstaander kunnen bekijken hoe het team in elkaar zit. Dit kwam ook terug tijdens de training: wat voor type mensen werken er bij UM Zeeland, hoe denken ze na, hoe komen ze tot bepaalde beslissingen? Aan de hand daarvan hebben we inzichten en tips gekregen over hoe we elkaar kunnen helpen en begeleiden en hoe we samen taken gedaan krijgen. Zo is nu bijvoorbeeld één medewerker per dag verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de binnendienst. Dat geeft rust en zo weet ik wie mijn aanspreekpunt is. Hierdoor kunnen we efficiënter werken én op een andere, betere manier met elkaar omgaan.

Direct effect

Al snel merkten we dat de training daadwerkelijk effect heeft gehad. Iedere maandagochtend hebben we werkoverleg, daarin passen we nu de tips toe die we hebben gekregen van Fiona. Zelf hadden we al een aantal inzichten met betrekking tot onze werkprocessen, maar door de tips van Fiona hebben we direct aanpassingen kunnen doorvoeren in de processen. Zo maken we onze afspraken nu SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden). Het is mooi om hier gelijk in de praktijk mee aan de slag te gaan, het werkt verbeterend. Daarnaast heb ik als werkgever tips meegekregen. Zelf stel ik snel de ‘waarom’ vraag. Dit kan soms erg confronterend zijn voor mijn medewerkers. Fiona heeft me laten inzien dat een andere manier van vragen een beter en sneller resultaat geeft, met een beter gevoel bij mijn team. De eerste stap om zaken anders te doen en om samen als team een stapje vooruit te zetten is gemaakt!

De juiste richting op

Bij UM Zeeland willen we groeien. Daar hoort af en toe stilstaan en terugkijken ook bij. Het is heel fijn dat Fiona ons daarbij heeft kunnen begeleiden. Door te kijken wat er exact nodig is en dan precies met antwoorden en tips te komen waar jouw team iets aan heeft. Voor mij als werkgever is dat heel fijn om te zien. Ik worstel daar soms mee, je wilt je personeel zoveel mogelijk meegeven, maar ook weer niet té veel. Fiona is wat dat betreft een mooi klankbord. Ze luistert naar ons alle vier en stuurt ons samen de juiste richting op.’