TEAM-anize

TEAM, een internationaal opererend bedrijf in technische dienstverlening, was op zoek naar een training waarmee ze bestaande en nieuwe collega’s konden laten zien: dit is TEAM en zo gaan we met elkaar om. FPR Training maakte een training op maat.

“We noemen de training TEAM-anize”, zegt Elvira Moerland, HR-medewerker bij TEAM. “Het komt erop neer dat we medewerkers de TEAM-manier van doen willen laten begrijpen, volgen en uitdragen. Hoe communiceer ik met klanten en collega’s? Hoe reageer ik op klachten? Hoe ben ik onderdeel en ambassadeur van de organisatie?”

Op maat

De training TEAM-anize is er sinds medio 2018. “We hadden wel duidelijk wat onze wensen waren en welke leerdoelen we wilden bereiken, maar zochten een trainer die daar invulling aan kon geven. Mijn collega Mara kwam op LinkedIn FPR Training tegen en nodigde Fiona uit voor een kennismakingsgesprek. Er was gelijk een goede klik. Fiona wist waar ze het over had en hoe ze ons zou kunnen helpen. Ze heeft de training volledig op maat voor ons gemaakt.”

TEAM-anize wordt nu maandelijks voor nieuwe en bestaande collega’s georganiseerd op het hoofdkantoor in Vlissingen. “Ook medewerkers van onze andere vestigingen (o.a. Rotterdam, Roosendaal, België, Geleen, Schoonenbeek) nemen daaraan deel. En van buitendienst- tot kantoormedewerkers en inspecteurs. Het is een gemengde groep, maar dat is juist goed. Zo leren ze elkaar beter kennen en elkaars werk en prioriteiten beter begrijpen.”

Uitdaging

De mix van kantoorpersoneel en buitendienstmedewerkers maakt het, volgens Elvira, voor trainers soms best een uitdaging. “Het kan wel eens lastig zijn om iedereen enthousiast en bij de les te houden. Maar Fiona krijgt altijd iedereen mee. Ze weet de medewerkers bezig en geïnteresseerd te houden en dat is echt knap. Dat kan niet iedereen. Het komt, denk ik, doordat ze zo vrolijk en enthousiast is en tegelijk ook haar mannetje kan staan. Ze is eerlijk en durft er gewoon wat van te zeggen als iemand er even met zijn gedachten niet bij is. Maar altijd op een leuke manier, niet vervelend.”

Doorontwikkelen

Na iedere training is er even contact. “Dat is fijn. Zo weten we steeds hoe het gegaan is en of er nog bijzonderheden of verbeterpunten waren. Andersom informeren we Fiona ook over actualiteiten, zoals nieuwe praktijksituaties. Zij verwerkt deze dan in de eerstvolgende training. Op die manier blijven we de training continu doorontwikkelen. Fiona is ook steeds meer thuis in onze technische wereld. Zelf heeft ze die achtergrond natuurlijk niet, maar ze kan zich er wel goed in inleven.”

Om de opgedane kennis en competenties levend te houden, worden er tijdens de training leerdoelen opgesteld. “Daarnaast zijn we ook aan het kijken of we een vervolg kunnen maken op de TEAM-anize training. Natuurlijk samen met Fiona. De persoonlijke samenwerking bevalt erg goed.”