De juiste snaar

In 2015 heb ik mijn eerste training gegeven bij Syndus Group in Terneuzen. Syndus Group is een internationale groep bedrijven met diverse productiefaciliteiten. Sinds die eerste training ben ik doorlopend voor dit mooie bedrijf aan het werk. David Schrier, HR-manager bij Syndus Group, vertelt over onze samenwerking.

‘De eerste training die Fiona jaren geleden bij Syndus Group heeft gegeven was het voeren van functioneringsgesprekken. Deze training beviel erg goed, waardoor we haar vaker zijn gaan inschakelen. De trainingen die Fiona de laatste jaren voor ons heeft verzorgd zijn vrij divers. Zo hebben een aantal medewerkers de cursussen Timemanagement, Leertraject leiderschap of Functioneringsgesprekken voeren gevolgd. Vaker terugkerend zijn de individuele coachingstrajecten. Deze coachingstrajecten worden voornamelijk gevolgd door leidinggevenden, of door medewerkers die net de stap maken naar leidinggevende. We willen deze personen dan graag extra tools meegeven voor de functie. De trainingen van Fiona helpen hierbij. 

Fiona staat haar mannetje

Ook worden er wel eens trainingen gevolgd per team. Deze teamcoaching wordt gebruikt als interventie om teams beter te laten samenwerken en tot betere resultaten te komen. Fiona sluit goed aan bij de cultuur die hier in het bedrijf heerst en bij de manier van werken: down to earth. Dat blijkt ook uit de manier waarop ze voor de groep staat. Dat is soms een groep van 10 man, die niet op hun mondje zijn gevallen. Fiona staat haar mannetje voor zo’n groep, ze is niet snel onder de indruk, communiceert op hetzelfde level en weet respect af te dwingen. Dat pakt ze goed aan!

Medewerkers kunnen hun ei kwijt

We merken dat onze medewerkers de trainingen van Fiona als erg fijn ervaren. Dit komt denk ik vooral doordat ze vertrouwen wekt. Soms is het eng of confronterend om over bepaalde onderwerpen of over jezelf te praten. Maar dit gevoel ebt bij Fiona snel weg. Ze kunnen hun ei kwijt bij Fiona en hier wordt op een professionele manier mee omgegaan. 

Praktijkgericht

Fiona probeert erg in te zoomen op zaken uit de praktijk. De medewerkers kunnen tijdens de trainingen ook zaken inbrengen waar ze tegenaan lopen, ze krijgen dan handvatten die ze direct in de praktijk toe kunnen passen. Ditzelfde geldt voor de coachingstrajecten. De dagelijkse problemen uit de praktijk komen aan de orde. Doordat je in een vervolgsessie daarop terugkomt én voortborduurt, ben je genoodzaakt om er iets mee te doen. Er wordt gedragsverandering in gang gezet. Het is mooi om te zien dat de trainingen en coachingstrajecten ook gelijk effect hebben. Fiona weet altijd de juiste snaar te raken… er ontgaat haar niet veel!’