Een spelletje, maar je leert er veel van

Bij Gemeente Terneuzen kennen ze een ontwikkelprogramma waarbij medewerkers ieder kwartaal een nieuw aanbod aan ontwikkelkansen krijgen. Ik sloot hierbij aan met de trainingen ‘Timemanagement’ en ‘Feedback geven en ontvangen’. Anouk Guilliet, P&O Adviseur bij Gemeente Terneuzen vertelt er zelf over.

“Met het Ontwikkelprogramma bieden we ieder kwartaal vijf ontwikkelkansen aan onze medewerkers aan. Deze ontwikkelkansen zijn gekoppeld aan onze kernthema’s en visie voor de toekomst. Het gaat om participeren, netwerken en onderling verbinden, een goede en snelle dienstverlening, compact organiseren en zelf de regie in handen nemen.

Trainer uit de regio

Op een dag meldde Fiona zich met haar aanbod bij de Gemeente. Nu sta ik altijd open voor nieuwe trainers die iets te bieden hebben, zeker trainers uit de regio. Je merkt toch dat dat fijner werkt wanneer je dezelfde taal spreekt. In de communicatie onderling, maar ook tijdens de training zelf. Met Fiona klikte het meteen. Ze is een prettige gesprekspartner, heel geïnteresseerd.

Flexibel

We hadden eerder al eens een trainer voor timemanagement gehad, maar daar hadden we een minder goede ervaring mee opgedaan. De nadruk lag bijna volledig op het handig werken met Outlook. Ik kreeg toen ook van collega’s terug dat als ze dat van tevoren hadden geweten, ze zich niet aangemeld zouden hebben. We moesten dus op zoek naar waar dan wél behoefte aan was. Fiona voelde dat heel goed aan. Ze zegt niet ‘dit is mijn aanbod en that’s it’, maar vraagt echt door waar we naar op zoek zijn en kijkt dan of ze haar training hierop aan kan laten sluiten. Ze denkt flexibel mee en wil de groep ook echt een programma bieden dat aanspreekt en waardevol is.

Spelletje

Bij iedere training hebben we vooraf nog even contact. We nemen Fiona’s aanpak door en ik geef haar wat achtergrondinformatie over het team en de functies van de deelnemers. Daar is ze altijd benieuwd naar. Na de trainingen van Fiona hoor ik steeds alleen maar positieve reacties van onze medewerkers. Fiona weet de theorie en praktijk heel leuk te combineren. Ze vertelt niet alleen, maar organiseert tussendoor ook regelmatig even een spelletje. En het lijkt dan ‘maar een spelletje’, maar je leert er veel van. Het zijn juist die dingen, die het beste blijven hangen.

Met het hele team

Zelf heb ik de training Timemanagement ook gevolgd. Fiona stelde destijds voor om deze als pilot voor onze afdeling te doen, juist omdat we hiervoor een minder goede ervaring met training over dit onderwerp hadden gehad. Ze deed het heel goed en enthousiast. Ze is echt een motiverende trainer en een leuk, sympathiek mens. De training is heel goed bevallen, maar jammer genoeg waren niet alle collega’s erbij aanwezig. Je merkt achteraf dat dat toch beter zou werken, zodat je elkaar achteraf als team op dingen kunt blijven aanspreken. Dat zou wel mijn tip aan anderen zijn, om het hele team, inclusief de leidinggevende, erbij te betrekken. Gewoonweg voor de onderlinge stimulans achteraf.”