Teamtraining als oplossing

Wat is precies een goed team? Want meerdere sterke individuen maken nog geen sterk team. In een sterk team kunnen collega’s op elkaar bouwen, hebben ze iets voor elkaar over én staan ze dicht bij elkaar. Maar hoe pak je dit aan?

Tijdens de incompanytraining ‘Teamtraining’ zorg ik ervoor dat alle neuzen in je team dezelfde kant weer op staan en dat collega’s goed met elkaar kunnen communiceren. Dit op een leuke, positieve én (inter)actieve manier. Een klant die enige tijd geleden voor een teamtraining bij FPR Training kwam, is Tommy van Overmeeren van UM Zeeland. Hij vond dat er binnen zijn team nog een efficiëntieslag te behalen viel. Tommy: ‘Om iedereen goed met elkaar samen te laten werken vond ik het nodig om een teamtraining te volgen.

Over de training

Tijdens de training leren je medewerkers elkaar beter en op een andere manier kennen. Dit bijvoorbeeld door een (verdiepend) kennismakingsspel. Ook de onderwerpen vertrouwen en communicatie komen uiteraard aan bod. Belangrijke onderdelen hierbij zijn elkaar aanspreken over bepaalde onderwerpen, luisteren, waarneming versus interpretatie én samen werken aan samenwerken.

Maatwerk training

Voorafgaand aan de training vraag ik in een persoonlijk gesprek aan de teamleden waar zij behoefte aan hebben. Wanneer dit nog niet in het programma behandeld wordt, verwerk ik dat in de training. Dat doe ik overigens altijd… De inhoud wordt volledig afgestemd op de vraag van de opdrachtgever én de deelnemers samen, zodat een leertraject daadwerkelijk iets toevoegt.

Tips en inzichten

Tommy: ‘Fiona heeft als buitenstaander bekeken hoe ons team in elkaar zit. Dit kwam ook terug tijdens de training: wat voor type mensen werken er bij UM Zeeland, hoe denken ze na, hoe komen ze tot bepaalde beslissingen? Aan de hand daarvan hebben we inzichten en tips gekregen over hoe we elkaar kunnen helpen en begeleiden en hoe we samen taken gedaan krijgen. Hierdoor kunnen we efficiënter werken én op een andere, betere manier met elkaar omgaan.

Werkplezier op nummer 1

Het volgen van een teamtraining is een goed idee voor ieder team dat wil groeien. Door de training ontstaat er meer begrip voor elkaar en wordt er beter gecommuniceerd en samengewerkt. Dit is niet alleen handig, maar zorgt ook voor een betere sfeer in het team. Want… wat is er nu belangrijker dan werkplezier?

Meer info

Deze training heb ik niet alleen bij UM Zeeland verzorgd, maar ook voor teams bij Dethon, Moy Fa, Amerplastics en Gemeente Sluis. Daarnaast hebben ook alle vrijwilligers van Portaal van Vlaanderen, het volledige team van Haulez en dierenziekenhuis AniCura de training gevolgd. Aan het team van Axclusief heb ik een korte workshop mogen geven.

Wil je meer weten over de training of weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem gerust eens contact met me op! Je kunt me bereiken op 06-53376130 of via de mail: info@fprtraining.nl.