Ontspannen en gestructureerd werken

Jouw tijd en planning. Het is altijd goed om er bewust mee bezig te zijn. Maar misschien is het nu, met het vele thuiswerken tijdens het coronatijdperk, wel extra belangrijk. FPR Training verzorgde de training Timemanagement altijd al, maar juist op dit moment kan het helpen. Want goed timemanagement levert zoveel voordelen op!

Moeite met plannen, je laten leiden door de waan van de dag, geen goed overzicht… Herken je het? Je bent niet de enige! Ik spreek veel mensen die hier moeite mee hebben. Dit voelt vervelend, heeft effect op het werk én op het privéleven en gaat na verloop van tijd opbreken. Wil je dit moment voorkomen? In de training Timemanagement reik ik jou, of je medewerkers, tools aan om aan de slag te gaan met de inzichten én met de bewustwordingen.

Balans vervaagd

Wat ik op dit moment veel hoor, is dat mensen die meer thuiswerken de balans tussen werk en privé vinden vervagen. Dat ze het gevoel hebben dat ze altijd maar aan dat scherm gekluisterd moeten zitten en altijd meteen moeten opnemen als ze gebeld worden. Dit omdat ze niet willen dat hun collega’s, of laat staan hun leidinggevende, zich afvragen wat ze de hele tijd aan het doen zijn. Daardoor nemen ze geen pauze en springen ze van de hak op de tak. Aan het einde van de dag hebben ze keihard gewerkt, maar zijn ze niet opgeschoten en zijn vaak de belangrijkste taken blijven liggen. De training Timemanagement is geen specifieke training voor thuiswerkers, maar kan wél helpen.

Training op maat

In de training heb ik een onderdeel toegevoegd met betrekking tot thuiswerken. Dit behandelen we als daar behoefte aan is vanuit de deelnemers. Dat doe ik overigens altijd… Ik heb een volledig programma en alle onderwerpen komen aan bod, maar daar waar de deelnemers de meeste behoefte aan hebben, gaan we extra mee aan de slag. De training is dus echt maatwerk.

Inzicht, bewustwording en discipline

Timemanagement draait om inzicht, bewustwording en discipline. De inzichten en bewustwording ontstaan, als mensen deze nog niet hebben, tijdens de training. We werken aan het maken van een persoonlijk ontwikkelplan om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Dit maken we in heel kleine, concreet uitvoerbare acties, zodat de kans van slagen zo groot mogelijk is. Daarnaast reik ik tijdens de training tools aan om met de inzichten en bewustwordingen aan de slag te gaan.

Goed bruikbare tools

Tijdens de training leer je bijvoorbeeld hoe je prioriteiten stelt, structuur aanbrengt en overzicht creëert. Maar ook hoe je ‘nee’ zegt en de rust op je werkplek bewaart. Toevallig kreeg ik pasgeleden een bericht van een deelnemer die twee jaar geleden meedeed aan de training. Ze stuurde me dat de tools die ik haar had aangereikt nog steeds prima werken. Kijk, daar word ik blij van!

Meer over de training

Ook meer grip op je tijd? Volg eens een training Timemanagement.