Dat en zoveel meer

‘Jij doet toch iets met timemanagement?’ Die vraag krijg ik nog wel eens. Het was één van de eerste cursussen die ik aanbood. Leuk, hoe dat mensen bijblijft. Na de ‘ja’ als antwoord op hun vraag krijgen ze van mij meteen een ‘en nog zoveel meer’ er achteraan. Want FPR Training biedt zoveel meer!

Wat dan?

Tja, als ik niet wil verzanden in een opsomming van al mijn diensten, kan ik het het makkelijkst verwoorden in ‘trainingen en coaching op gebied van communicatie en management’. Dat zijn brede begrippen, dat weet ik. Laat ik het iets verder specificeren. Ik help je om beter te functioneren op je werk. Om bijvoorbeeld beter te communiceren met collega’s en/of klanten, wat assertiever te worden of de boodschap juist tactvoller te kunnen brengen. Om je werkzaamheden goed in te kunnen delen of een team aan te sturen en motiveren. Ook teambuilding- en intervisiesessies om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen zijn een onderdeel van wat ik doe.

In welke rol?

Als trainer sta ik voor groepen medewerkers die iets over bovenstaande onderwerpen wil leren. Het kunnen ook medewerkers zijn die de rol van interne trainer gaan vervullen. In de zogenaamde train-de-trainer gaan we vooral aan de slag met didactiek, presentatie, feedback, weerstand en motivatie. In een coachtraject begeleid ik iemand gedurende langere periode persoonlijk.
In mijn eigen of andermans trainingen stap ik regelmatig in de rol van trainingsacteur. Ik ben de gesprekspartner, waarmee deelnemers een situatie willen oefenen.

Voor wie?

Wie ik tegenover me heb, maakt niet uit. De principes van communicatie en management zijn in ieder bedrijf in de basis hetzelfde. Ik pas deze toe bij verschillende bedrijven en in verschillende branches. Van lokale zwemschool tot multinational en van ZZP-er tot havenbedrijf. Natuurlijk is er wel verschil of je bij die eerste of die laatste aan het werk bent. Bij iedere training en ieder coachtraject stem ik de inhoud af op het bedrijf en de medewerkers. Iedere keer lever ik maatwerk.

Hoe?

Workshops geef ik ook. Zie het maar als kleine proeverijtjes van de trainingen. Sessies tussen de 1 en 3 uur, waarin je de hoofdlijnen leert. Of het nu een korte workshop, uitgebreide training of intensief coachtraject is, ik zorg er in alle gevallen voor dat je gemotiveerd en met praktische handvatten naar huis gaat. Bij mij zit je niet verveeld naar een monoloog te luisteren. Ik zorg voor een boeiende en leerzame ervaring met veel interactie. Een leuke sessie die je bewuster maakt van hoe je dingen nu doet en je aanzet tot nadenken welke dingen scherper kunnen.

Wat niet?

Doe ik ook dingen niet? Ja, zeker. Ik geef geen training en coaching op het gebied van bijvoorbeeld salesvaardigheden, projectmanagement of social media. Toch kun je ook hiervoor bij FPR Training terecht. Ik kan je namelijk doorverwijzen naar experts in mijn netwerk. Wil je weten of FPR Training je met een trainings- of coachvraagstuk kan helpen? Neem gerust contact op. Ik help je (op weg).